125g margaryny
1 żółtko
50 g cukrupudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ser:
1 kg twarogu zmielonego
6 jajek (żółtka i białka osobno)
1 białko
2 łyżki masła
20 dag cukru pudru
32 g cukru waniliowego
10 dag suszonej żurawiny
Zaczynamy od zagniatania kruchego ciasto, formujemy je w kulę i wkładamy do lodówki na około 30- 60 minut. Wyciągamy,rozwałkowujemy na wysmarowaną tłuszczem tortownicę, nakłuwamy lekko widelcem. Piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Teraz przygotować masę serową. Masło ubić na wysokich obrotach miksera, stopniowo dodajemy po jednym żółtku, później cukry, dalej ubijamy.Stopniowo dodajemy ser, również ubijamy lecz już na mniejszych obrotach miksera.
w osobnej misce białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do masy serowej, mieszamy za pomocą łyżki aż uzyskamy jednolitą konsystencję.Masę serową przekładamy na podpieczony spód. Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 stopni. Lekko oprószamy cukrem pudem.
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu