Sernik na cieście francuskim

Sernik na cieście francuskim

Ocena:

18 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Pyszny sernik na cieście francuskim, przyjemnie chrupiący, smakowity, więc polecam przepis na sernik w moim wydaniu.

Składniki:

  • budyń śmietankowy 1 sztuka 
  • twaróg 1 kg
  • jajka 4 sztuki 
  • cukier puder 
  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • cukier 1/2 szklanki
  • cukier waniliowy 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

Przepis na sernik na cieście francuskim:

  1. najpierw musimy żółtka ubić z cukrami
  2. następnie trzeba twaróg przełożyć do miski, dodać ubite jajka, budyń i wymieszać, a a koniec dodać ubite białka.
  3. teraz trzeba ciasto francuskie wyciąć na kształt blaszki i podpiec 10 minut w 200 st.
  4. następnie na podpieczone ciasto wlać masę serową i piec 1 godz. w 160 st.
  5. teraz trzeba ciasto wyciąć, podzielić na części, przełożyć na sernik i zapiekać  kolejne 15 minut
  6. po upieczeniu zostawić w piekarniku i wyjąc dopiero jak piekarnik będzie zimny.
  7. posypac cukrem pudrem i zajadać nasz pyszny sernik.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy