1 kg twarogu
120 g margaryny
1 łyżka mąki ziemniaczana
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szt cukru waniliowy
1.
.Twaróg zmielić w maszynce i dobrze rozetrzeć z masłem.
2Żółtka ubić z 1/2 szklanki cukru.
3.Białka ubić na pianę sztywną i pod koniec dodając resztę cukru.
4.Wymieszać twaróg z żółtkami, dodać mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i pianę oraz dowolnie dodatki: rodzynki, skórkę cytrynową, pomarańczową.
5.Formę wysmarować masłem, wysypać tartą bułką, włożyć masę serową, wstawić do gorącego piekarnika.
6.Piec do 50 min.
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
sernik na zimno z czerwoną porzeczką i borówką
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Fileciki pod migdałową panierką
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu