cukier puder 3 łyżki
kasza manna 3 łyżki
jajka 2 sztuki
masło 2 łyżki
mus
rabarbar 1 szklanka
galaretka czerwona np. malinowa 1 sztuka
sok malinowy 1/2 szklanki
mrożone maliny 1 szklnka ( kilka zostawić do dekoracji)
do gotującego się mleka wsypać kaszę i na bardzo małym ogniu podgrzewać aż zgęstnieje dodać masło , do przestudzonej kaszydodać ubite jajka z cukrem foremki wysmarować masłem , masę przelać do foremek na 3/4 wysokości i piec w 160 st. w kąpieli wodnej ,wyjąć po 30 minutach , po upieczeniu ostudzić .
MUS :
do garnka wlać sok dodać owoce i na bardzo małym ogniu podgrzewać ,jak zacznie się gotować wsypać galaretkę ,wymieszać i odstawić do schłodzenia,zimne serniczki polewać musem , udekorować malinami i posypać cukrem pudrem.
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu