Ciasto: Z podanych składników zagniatam ciasto, formuję kulę, wkładam je do woreczka i wstawiam do zamrażalnika na czas przygotowania masy serowej.
2. Wykonuję masę serową:
Masa serowa: Masło lub margarynę, cukier, cukier waniliowy i żółtka ucieram w misce na puszystą masę, następnie dodaję budynie w proszku i ser i dokładnie ucieram, następnie wsypuję rodzynki i mieszam. Białka ubijam na sztywną pianę i delikatnie mieszam je z masą serową.
3.
Zmrożone ciasto dzielę na dwie części. Najpierw jedną część ścieram na tarce o dużych oczkach na dno blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Wykładam masę serową i ścieram pozostałe ciasto.
4.
Sernik piekę w temperaturze 170 minut około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzę. Ja studziłam kilka godzin, potem na noc zimny włożyłam do lodówki. Po tym czasie idealnie się kroił.
5.
Gotowy sernik kroję i podaję. Życzę smacznego.
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Ciasto z masą kawową i jabłkami
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu