Ciasto: Z podanych składników zagniatam ciasto, formuję kulę, wkładam je do woreczka i wstawiam do zamrażalnika na czas przygotowania masy serowej.
2. Wykonuję masę serową:
Masa serowa: Masło lub margarynę, cukier, cukier waniliowy i żółtka ucieram w misce na puszystą masę, następnie dodaję budynie w proszku i ser i dokładnie ucieram, następnie wsypuję rodzynki i mieszam. Białka ubijam na sztywną pianę i delikatnie mieszam je z masą serową.
3.
Zmrożone ciasto dzielę na dwie części. Najpierw jedną część ścieram na tarce o dużych oczkach na dno blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Wykładam masę serową i ścieram pozostałe ciasto.
4.
Sernik piekę w temperaturze 170 minut około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzę. Ja studziłam kilka godzin, potem na noc zimny włożyłam do lodówki. Po tym czasie idealnie się kroił.
5.
Gotowy sernik kroję i podaję. Życzę smacznego.
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Fileciki pod migdałową panierką
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu