Ciasto miodowe z serem smażonym

Ciasto miodowe z serem smażonym

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 20

Ciasto miodowe z serem smażonym- fajny wypiek na podwieczorek do herbatki!

Składniki:

Ciasto miodowe:
45 dag mąki pszennej
22,5 dag margaryny
32 łyżki miodu sztucznego
1,5 łyżeczki sody
1,5 łyżki śmietany
15 dag cukru
2 jajka
2 łyżki kakao
Masa serowa:
Ser:
1 kg sera
20 dag margaryny
3 jajka
Budyń śmietankowy
1 szkl cukru pudru

Sposób przygotowania:

W pierwszym krosku zajmijmy się przygotowaniem i upieczneiem ciasta miodowego. Podane składniki na ciasto zagniatamy ze sobą i dzielimy na 3 części i do jednej dajemy kakao. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.

Nastepnie przygotujmy masę serową cale jaka utrzyjmy z cukrem i zmieszajmy z mielonym twarogiem. W osobnym naczyniu rozpuśćmy margarynę i wmieszajmy w ser. Wsypmy budyń i całość smażmy na małym ogniu. Gorącym serem przekładamy placki.

 

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy