ciasto kruche 1 opakowanie
twaróg 1/2 kg
śmietana 30 % 1 szklanka
budyń waniliowy 1 szt
jajka 4 szt
cukier 1/2 szklanki
krem
cukier 1/2 szklanki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
do miski wsypuję cukier i żółtka miksuję na kogel -mogel,dodaję twaróg oraz budyń.
śmietanę ubijam dodaję do masy delikatnie mieszać na koniec dodaję ubitą pianę z białek.wszystko bardzo delikatnie mieszam .
okrągłą blaszkę wykładam papierem do pieczenia ,wyklejam ciastem kruchym dno i boki ,boki na wys.3-4 cm.
podpiekam około 10 minut. na podpieczone ciasto wylewam masę serową i piekę godzinę -160 stopni po godzinie
piekarnik wyłączam i zostawiam na cała noc .
krem karmelowy:
na patelnię wsypuję cukier jak się skarmelizuje dolewam śmietanę(mały ogień) i mieszam.
po 5 minutach(mieszać) krem powinien zgęstnieć .
zimny sernik polewam kremem karmelowym i dekoruję karmelem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu