3 szkl mąki
3 żółtka
¾ szkl cukru
15 dag margaryny
2 łyżki śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ser:
1 kg sera mielonego
6 jaj
5 połówek brzoskwiń z puszki
20 dag cukru pudru
1 budyń śmietankowy
1 margaryna
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Piana:
3 białka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
0,5 szkl cukru
Zacznijmy do zrobienie ciasta na stolnicy z wszystkich podanych składników na ciasto zagniatamy je i większą część wykładamy do foremki o wymiarze 25/36 a pozostałe zamrażamy.
Następnie w tym czasie przygotowujemy masę serową:
Margarynę ucieramy z żółtkami i cukrami. Z białek ubijamy pianę. Do żółtek dodajemy powoli ser, a na końcu pianę.
Odsączone brzoskwinie kroimy w kostkę i na końcu dodajemy do sera. Wylewamy ser na ciasto.
Przygotowujemy piankę na sernik:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, na końcu wsypujemy mąkę ziemniaczaną, mieszamydajemy na ser. Wyciągamy zamrożone ciasto i na dużej tarce scieramy na pianę. Ciasto pieczemy do 45 minut w 180 stopniach.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu