Sernik na zimno o smaku mango

Sernik na zimno o smaku mango

Ocena:

6 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Aksamitny sernik na zimno to niezawodny deser, który sprawdzi się zarówno jako słodka przekąska w niedzielne popołudnie, jak i podczas świątecznych dni. Sernik na zimno o smaku mango to wyjątkowa propozycja. Cudowna słodycz tego egzotycznego owocu doskonale komponuje się z puszystą i delikatną masą serową. Sernik na zimno ten jest bardzo łatwy w przygotowaniu, z powodzeniem więc możemy zaangażować do pomocy najmłodszych członków rodziny.

Składniki:

  • Masa: 
  • 375g zmielonego twarogu sernikowego
  • 200g mleka skondensowanego
  • 50ml Sunquicka Mango
  • 15g żelatyny
  • 25ml gorącej wody
  • 375g ubitej śmietany 30% 
  • Spód: 
  • 100g zgniecionych herbatników
  • 50g orzechów nerkowca (prażonych i posiekanych)
  • 60g masła 
  • Polewa:
  • 25ml Sunquicka Mango
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 100ml wody
  • 2 mango

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno w kilku krokach:

  1. Aby przygotować bazę, rozpuść masło i wymieszaj ostudzone z rozgniecionymi herbatnikami i orzechami. Rozprowadź bazę na dnie tortownicy i przygnieć łyżką, aby powstała zbita warstwa.
  2. W dużej misce zmiksuj ser z mlekiem skondensowanym i 50 ml Sunquicka Mango. Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie, przestudź i dodaj do masy. Delikatnie zmieszaj masę serową z ubita śmietaną i rozprowadź na warstwie herbatnikowej. Wstaw do lodówki na kilka godzin aż stężeje.
  3. Obierz mango i pokrój je w cieniutkie plastry. Aby przygotować polewę wymieszaj wodę, mąkę kukurydziana i 25 ml Sunquicka Mango, zagotuj do momentu aż zgęstnieje i przestudź.
  4. Następnie ostrożnie zdejmij boczny element tortownicy i ułóż plastry mango oraz polej przygotowana polewą.

Sernik na zimno gotowy. Smacznego!

Autor: FlyPR

Polecamy również

sernik-na-zimno-z-owocami

Sernik na zimno z owocami

Za każdym razem gdy robię sernik na zimno według tego przepisu dodaję inne owoce i mimo że przepis ten sam - sernik na z...
lekki-torcik-z-truskawkami

Lekki torcik z truskawkami

W sezonie letnim uwielbiam sernik na zimno, dziś proponuję sprawdzony przepis na lekki serniczek na biszkoptach w kolorz...
serniczek-na-zimno-z-truskawkami

Serniczek na zimno z truskawkami

Pyszny sernik na zimno z truskawkami i mascarpone - polecam przepis, bo te urocze serniczki kuszą swoim wyglądem i smaki...
deser-na-ciescie-francuskim-z-serkiem-polany-czekolada-z-karmelizowanym-bananem

Deser na cieście francuskim z serkiem polany czekoladą z karmelizowanym bananem

Sprawdzony przepis na sernik na zimno, tym razem z serkiem philadelphia. Na cieście francuskim z bitą śmietaną, oblany c...
truskawka-zatopiona-w-masie-smietanowej

Truskawka zatopiona w masie śmietanowej

Przepis na sernik na zimno z serka mascarpone i truskawkami - mini deserek dla naszych najmłodszych. Polecam przepis, wy...

Zobacz więcej przepisów na:

Sernik na zimno

chefs hat

Ostatnio dodane

warszawa-stawia-na-zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
jak-zrobic-kluski-na-parze

Jak zrobić kluski na parze

Oto  jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam   p...
ekspresy-cisnieniowe-de-longhi-domowa-kawiarnia-w-zasiegu-reki

Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki

Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
hurtownia-cukiernicza-miejsce-dzieki-ktoremu-stworzysz-unikatowe-wypieki

Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki

Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
pyszne-zawijance-z-rodzynkami

Pyszne zawijańce z rodzynkami

Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.
salatka-jarzynowa-proste-i-szybkie-danie-na-kazda-okazje

Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję

Zdrowe i smaczne sałatki od niepamiętnych czasów goszczą już na naszym stole. Okazuje się, że część z nich stała...

Polecamy nasze przepisy