Polecamy dzisiaj:

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik jagodowy bez pieczenia.

print Drukuj
Sernik jagodowy bez pieczenia.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
5.0

3 oceny

Pyszny, lekki i delikatny sernik na zimno. W dodatku bez pieczenia, poza oczekiwaniem na galaretki i stężeniem przygotowuje się go bardzo szybko. Polecam mój sernik na zimno na upalne dni.

składniki
  • Masa serowa:
  • 250 ml śmietany kremówki 30 %
  • 25 dag serka mascarpone
  • 200 ml jagód kamczackich lub borówek ( u mnie jagody )
  • 1 galaretka o smaku owoców leśnych
  • ewentualnie cukier puder do smaku
  • Dodatkowe składniki:
  • 1 galaretka o smaku owoców leśnych
  • 15 dag okrągłych biszkoptów
sposób przygotowania

Przepis na sernik na zimno w kilku krokach:

  1. Owoce należy umyć i dokładnie osuszyć, następnie zmiksować blenderem.
  2. Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody, następnie odstawić do lekkiego zastygnięcia.
  3. Dno i boki tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć dokładnie folią aluminiową. Następnie na dno ułożyć warstwę biszkoptów, biszkoptami wyłożyć również boki tortownicy.
  4. Śmietanę kremówkę zmiksować na sztywno, dodać serek i zmiksowane jagody, następnie zmiksować na puszystą masę ( ewentualnie można dodać cukru pudru do smaku ), na koniec dodać galaretkę i miksować żeby nie było grudek ( galaretka powinna być lekko zastygająca ).
  5. Do przygotowanej tortownicy przełożyć masę serową i wstawić do lodówki.
  6. Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu i odstawić do lekkiego tężenia. Następnie tężejącą galaretkę wylać na masę serową.
  7. Sernik należy wstawić do lodówki do całkowitego stężenia najlepiej na kilka godzin. ( ja chłodziłam całą noc ). Po tym czasie nasz sernik na zimno pokroić i podawać.

Smacznego.

Ocena:
5.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lazania z mięsem mielonym
Gwiazdka

Lazania z mięsem mielonym

Przepis na lazanię z mięsem mielonym. Efekt przepyszny, polecam przepis na lazanię każdemu. Smacznego :)
Sernik na szpinakowym spodzie
Gwiazdka

Sernik na szpinakowym spodzie

Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach. 
Serowe wrapy z boczkiem
Gwiazdka

Serowe wrapy z boczkiem

Doskonały przepis na ketowrapy, keto serowe wrapy z boczkiem. Doskonałe w diecie keto, pyszne i wspaniałe. Polecam  przepis na serowe keto wrapy!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!