śmietana 30 % 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
krakersy 1 opakowanie
żelatyna 3 łyżeczki
truskawki świeże
galaretka truskawkowa
sok z cytryny
ser biały 1/2 kg (twarogowy)
Śmietanę ubijam z połową cukru podanego w przepisie,truskawki kroję na pół,żelatynę rozpuszczam ,dno naczynia wykładam krakersami,pół opakowania galaretki rozpuszczam w 1/2 szklanki wrzątku,twaróg przekładam do miski miksuję z cukrem ,dodaję sok z cytryny ,zmniejszam obroty dodaję rozpuszczoną żelatynę oraz ubitą śmietanę,masę przelewam na krakersy wyrównuję , na górę układam krakersy a na nim połówkę truskawki ,całość zalewam tężejącą galaretką ,odstawiam do lodówki.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Przekładany jabłecznik z kokosem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu