1 duża cebula
1 papryka zielona lub żółta
1 łyżka przecieru pomidorowego
6 łyżek śmietany
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
do smaku sól i pieprz
2 łyżki masła
Każdy płat mięsa schabowego oprószamy do smaku solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. Nastepnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Obraną cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na maśle.
Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z cebulą i zalewamy 0,5 szklanki wody i dusimy 15 minut.
Śmietanę należy rozmieszać w przecierze i dodać do podduszonej papryki i przyprawić. Kotlety podajemy z przygotowanym sosem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu