1 kg schabu
2 łyżki margaryny
1 łyżka musztardy
3 ząbki czosnku
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka jarzynki
1 kopiata łyżka ziół tj. tymianek, oregano, majeranek
0,5 szkl wody
Schab myjemy i osuszamy. Oprószamy go troszkę przyprawami: solą, pieprzem, rozgniecionym obranym czosnkiem i jarzynką. Odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce. Margarynę roztapiamy i obsmażamy na niej schab ze wszystkich stron. Następnie mięso wkładamy do brytfanki, smarujemy go musztarda wymieszaną z ziołami. Mięso podlewamy wodą, przykrywamy i zapiekamy godzinę. Po godzinie odkrywamy mięso i chwilkę jeszcze zapiekamy do zrumienienia wierzchu. Podajemy z dowolnymi surówkami i ziemniakami.
Ziołowy schab podany na duszonej kiszonej kapuście.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu