Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Schab na kolorowo

print Drukuj
Schab na kolorowo

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Bardzo dekoracyjna potrawa na imprezki i bardzo smaczna

składniki

·         Koncentrat pomidorowy

·        trochę Mąki pszennej do obtoczenia

·         Sól

·         Pieprz

·         Chili

·         6 plastrów schabu

·         20 dag pieczarek

·         2 papryki

·         Kukurydza

·         Cebula

·         Szczypta czosnku w proszku

·         Koncentrat pomidorowy

·         Olej do smażenia

sposób przygotowania

1.     Mięso ze schabu kroimy w plastry, następnie ubijamy tłuczkiem.

2.    Doprawiamy  solą oraz pieprzem, obtaczamy w mące i smażmy na rozgrzanym oleju z obu stron.

3.        Przekładamy do brytfanki z wodą gotującą i dusimy pod przykryciem.

4.       Cebulę  kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.

5.       Paprykę obieramy z nasienia, kroimy w drobne paseczki i również dodajemy do mięsa.

6.       Pieczarki pokrojone przekładamy do brytfanki, dodajemy przyprawy czosnek oraz chili jak również kukurydzę.

7.       Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy 10 minut gotujemy.

8.       Potrawa gotowa.

9.       Smacznego.

 

 

 

 

Tagi: Schab
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Ogórki kiszone inaczej
Gwiazdka

Ogórki kiszone inaczej

Kiedyś dostałam ogórki a kiszone miałam już zrobione. Postanowiłam żeby było troche odmiany zrobić tak :)
Muffinki z borówkami
Gwiazdka

Muffinki z borówkami

Szybki deser dla niespodziewanych gości :)
Kotleciki zapiekane
Gwiazdka

Kotleciki zapiekane

Przepyszne kotlety zapiekane z sezonowymi wazrywami.
Zrazy nadziewane cukinią
Gwiazdka

Zrazy nadziewane cukinią

Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.
warzywna sałatka zimowa
Gwiazdka

warzywna sałatka zimowa

Zimowa porą brakuje nam warzyw, dlatego warto zrobić zapasy :)
Lasange pyszna w innej wersji
Gwiazdka

Lasange pyszna w innej wersji

Lasange zwinieta w boczku , daje nam wyrazisty smak co sprawia że jest pyszna. Po wyjęciu nie rozpada się :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!