Propozycja mięsa na niedzielny obiad, ponieważ mięsko piecze się samo. Możemy je podać z ziemniakami i ulubioną surówką. Schab jest lekko paprykowy i soczysty. Polecam.
1 kg schabu wieprzowego bez kości
sól i pieprz do smaku
marynata do mięs ( klasyczna )
papryka słodka w proszku
4 łyżki oleju
1 woreczek do pieczenia
1. Mięso oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć. Następnie mięso natrzeć przyprawami i olejem, wstawić do lodówki na 2 godziny.
2. Po tym czasie mięso przełożyć ( razem z olejem ) do woreczka do pieczenia. Woreczek dokładnie zawiązać i zwierzchu nakłuć nożem.
3. Mięso ułożyć w formie żaroodpornej i piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
4. W czasie trwania pieczenia mieso polewać sosem, który wytwarza się podczas pieczenia.
5. Upieczone mięso pokroić w plastry i podawać. Smacznego.
Schab nadziewany brokułem i suszonymi pomidorami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu