Pyszne i bardzo kruche mięso w aromatycznym sosie, wprost rozpływające się w ustach. Można podać je z ziemniaczkami lub makaronem. Pomysł na niedzielny obiad i nie tylko. Polecam.
50 dag schabu wieprzowego bez kości
2 duże cebule
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
przyprawa do pieczeni
1 płaska łyżka mąki pszennej
1. Mięso oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć, następnie pokroić w plastry. Każdy plaster schabu natrzeć przyprawą do pieczeni i odstawić na 30 minut. Cebule obrać i pokroić w piórka.
2. Następnie na patelni rozrzać olej i obsmażyć mięso z obu stron na rumiano. Przełożyć do garnka wraz z olejem na którym się smażyło i cebulą. Podlać wodą i dusić do miękkości.
3. Mąkę wymieszać z niewielką ilością zimnej wody, wlać do mięsa i gotować do zgęstnienia sosu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, podawać i smacznego.
schab z ziołami oraz warzywami
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu