Wiosenna sałatka z jajkiem.

Wiosenna sałatka z jajkiem.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Pysznie, lekko i zdrowo. Do tego kolorowo. Polecam tę pyszną sałątkę np. na przekąskę.

Składniki:

3 jajka ugotowane na twardo

1 pomidor

pół małej kapusty pekińskiej

pół ogórka zielonego ( szklarniowego )

3-4 rzodkiewki

sól i pieprz do smaku

oliwa

szczypiorek

Sposób przygotowania:

1. Warzywa umyć i dokładnie osuszyć. Ugotowane jajka obrać ze skorupek.

2. Liście kapusty pekińskiej ( bez zgrubień ) drobno pokroić.

3. Pomidora i jajka pokroić w ćwiartki.

4. Obrany ogórek i rzodkiewki pokroić w półplasterki.

5. Na talerze nakładać kapustę, pomidora, jajka, ogórki i rzodkiewki. Sałatkę oprószyć do smaku solą i pieprzem do smaku, oraz skropić oliwą i posypać posiekanym szczypiorkiem.

6. Sałatka jest gotowa. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy