· 4kg ogórków
· duża główka kapusty
· 5 szt. Cebuli
· 3 szt. Papryki czerwonej
· 2 cukinie
· ½ kg marchwi
· 1 cały czosnek
Składniki na zalewę:
· 2 szk. wody
· 2 szk. cukru
· 2 szk. octu 10 %
· 1 szk. oleju
· 5 łyżek soli
· Łyżka pieprzu czarnego
1. Szatkujemy kapustę.
2. Kroimy ogórki w plastry ( nie obrane) .
3. Z papryki usuwamy gniazda, kroimy w paseczki małe.
4. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
5. Cukinie obieramy i kroimy w pół plasterki.
6. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
7. Czosnek obrany drobno kroimy.
8. Warzywa przekładamy do miski.
9. Wszystkie składniki na zalewę razem mieszamy i zalewamy warzywa.
10. Zostawiamy na 2 godziny.
11. Po tym czasie sałatkę przekładamy do słoików, szczelnie zamykamy.
12. Pasteryzujemy 20 minut.
13. Po pasteryzacji odwracamy słoiki do góry dnem i czekamy aż wystygną.
14. Sałatka gotowa.
15. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu