Mocno pieczarkowa, szybka i prosta w wykonaniu sałatka znakomicie sprawdza się na naszym stole. Jest również idealnym dodatkiem
do różnego rodzaju mięsa.
500g pieczarek
1 duży por
7 jajek
1 puszka konserwowej kukurydzy
1 pęczek szczypiorku
3 łyżki majonezu
sól
pieprz
1. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, ugotować w osolonej wodzie.
2. Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę.
3. Odsączyć z zalewy kukurydzę.
4. Por pokroić w talarki , które następnie pokroić na 4 części.
5. Drobno pokroić szczypiorek.
6. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu