Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Ciepła salatka z tuńczyka

print Drukuj
Ciepła salatka z tuńczyka

Panfrying

liczba porcji Liczba porcji 8
Ocena:
2.9

7 ocen

Przepis na sałatkę z tuńczykiem. Mięso tuńczyka jest smaczne, bogate w witaminy A i D. Mięso tuńczyka dostarcza do organizmu człowieka kwasów tłuszczowych omega-3. Dlatego nasza sałatka z tuńczykiem jest bardzo smaczna.

składniki
  • jajko - 3
  • ryż - 100 g
  • papryka -2
  • kukurydza - 150 g
  • tuńczyk - 100 g
  • majonez - 50 g
sposób przygotowania

Przepis na sałatkę z tuńczykiem w kilku krokach:

  1. Zacznijmy od przygotowania ryżu i jajek. Do ryżu nie dodajemy soli, albo dodajemy około 20 g. Gotujemy jajka na twardo.
  2. Studzimy ryż i jajka. Kroimy w kostkę jajka z papryką.
  3. Dodajemy wszystkie nasze składniki: paprykę, jajka, ryż, kukurydzę, tuńczyka, sól, majonez i dokładnie mieszamy.

Sałatka z tuńczykiem gotowa.

Można jeść! Smacznego!

 

Ocena:
2.9
Liczba porcji 8
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!