3 kg buraków ćwikłowych
3 cebule
0,5 kg papryki czerwonej
3 liscie laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
Marynata:
1 łyzka soli
1 szk l oleju
1 szkl octu
1 szkl wody
1 szklc cukru
Buraki dajemy do garnka zalewamy wodą i gotujemy na półmiękko. Studzimy obieramy i ścieramy na tarce. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Tak samo i paprykę.
Przygotujmy marynatę do garnka wlejmy olej, ocet wodę i wsypmy sól i cukier gotujmy wraz z zielem i liściem. Wsypmy paprykę, cebulę i buraki pogotujmy około 10 minut. Do słoików dajmy gorące zakręcmy i pasteryzujmy około 7 minut.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu