Polecamy dzisiaj:

Smaczne knedle ze śliwkami

Sałatka szwedzka do słoików

print Drukuj
Sałatka szwedzka do słoików

Marta

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
0.0

0 ocen

Sałatka z ogórków, cebuli i marchewki w zalewie octowej

składniki

- 6 kg ogórków
- 1 kg cebuli
- 800 g - 1 kg marchewki
- sól
- 2,5 szklanki octu
- 2 szklanki cukru
- opakowanie ziela angielskiego i gorczycy
- pieprz czarny grubo mielony
- liście laurowe

sposób przygotowania

Ogórki w skórkach dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Mogą być przerośnięte.

Zmieszać z cebulą pokrojoną w plastry oraz marchewką również pokrojoną w plastry.

Ocet wymieszać z solą i cukrem i zalać pokrojone warzywa. (Można ocet zagotować z cukrem i solą, ale ogórki zalać ostudzoną zalewą.)

Zostawić w zalewie na całą noc.

Na drugi dzień przemieszać całość. Dosypać ziele angielskie, gorczycę i pieprz.

Wykładać do czystych słoików, zalać utworzoną z ogórków wodą. Do każdego słoika włożyć liść laurowy. Pasteryzować 20 minut.

Tagi: Ogórki
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!