- 1 kg cebuli
- 800 g - 1 kg marchewki
- sól
- 2,5 szklanki octu
- 2 szklanki cukru
- opakowanie ziela angielskiego i gorczycy
- pieprz czarny grubo mielony
- liście laurowe
Ogórki w skórkach dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Mogą być przerośnięte.
Zmieszać z cebulą pokrojoną w plastry oraz marchewką również pokrojoną w plastry.
Ocet wymieszać z solą i cukrem i zalać pokrojone warzywa. (Można ocet zagotować z cukrem i solą, ale ogórki zalać ostudzoną zalewą.)
Zostawić w zalewie na całą noc.
Na drugi dzień przemieszać całość. Dosypać ziele angielskie, gorczycę i pieprz.
Wykładać do czystych słoików, zalać utworzoną z ogórków wodą. Do każdego słoika włożyć liść laurowy. Pasteryzować 20 minut.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu