Botwinka to jedna z moich ulubionych wiosennych zup. Botwinka jest bardzo prosta w przygotowaniu. Zupa botwinka smakuje wyjątkowo podana na gorąco, chociaż wiem, że wiele osób lubi chłodniki przyrządzone z botwinki. Oto moja ulubiona i sprawdzona botwinka.
Ziemniaki to już tradycja polskiego stołu. Znamy je w różnych wydaniach - ja polecam pieczone ziemniaki z boczkiem wędzonym. Są kruche, smaczne i z nutą wędzonki. Pasują doskonale jako przystawka do mięs, ale można je również podać na męskim spotkaniu przy piwku. Polecam pieczone ziemniaki z boczkiem.
Zapiekanka ziemniaczana jest prosta, pożywna i smaczna. W moim domu uwielbiają ją wszyscy. W takiej klasycznej formie, zapiekanka ziemniaczana może z powodzeniem stanowić danie główne, albo być dodatkiem do mięsa lub innych warzyw. Spróbuj prostej zapiekanki ziemniaczanej!
Dobry pasztet nie ma sobie równych. O smaku pasztetu decyduje głównie jakość użytego mięsa, ale również jego przyprawienie. Pasztetu nauczyłam się piec od mojej mamy i nieskromnie powiem, że uważam pasztet mojej mamy za najlepszy na świecie!
Przepis na sałatkę z brzoskwiniami przyda się idealnie, gdy na dworze upał. Pyszna i błyskawiczna sałatka, a na dodatek lekka i zdrowa. Czego chcieć więcej?
Gdy przychodzi sezon na młode ziemniaki to często przygotowuję je z tego przepisu. Wychodzą niezwykle pyszne i aromatyczne. Będą idealnym pomysłem na lekki obiad. Polecam wypróbować:)
Jak zrobić knedle z truskawkami? Oto sprawdzony przepis na knedle z truskawkami, które smakują doskonale polane masełkiem z bułką tartą. Po prostu niebo w gębie!
Pysznie kremowa pasta z ciecierzycy i sezamu czyli hummus. Popularne danie z kuchni bliskiego wschodu, które na dobre zadomowiło się na stołach całego świata.
Ten przepis jest prosty a efekt dużo lepszy od gotowego rozwiązania ze sklepu!
Sernik na kruchym spodzie to pyszne ciasto z serem, które składa się z dwóch warstw - spodu z ciasta kruchego i masy serowej. Oto przepis na sernik na kruchym spodzie!