Pyszna i bardzo szybka w wykonaniu sałatka. Idealna na śniadanie, kolację lub przekąskę. Możemy ją podać z dowolnymi dodatkami. Ja podałam z serem żółtym, wędliną i świeżym chrupiącym pieczywem. Polecam.
1 słoik marynowanych pieczarek w occie (około 60 dag)
10 jajek
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku zielonego
pół średniej cebuli
sól i pieprz do smaku
kilka łyżek majonezu
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, następnie pokroić w kosteczkę.
2. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
3. Pieczarki osączyć z zalewy i pokroić na połówki.
4. Groszek i kukurydzę dokładnie osączyć z zalewy.
5. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z majonezem i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
6. Gotową sałatkę odstawić, żeby składniki przegryzły się, najlepiej do lodówki. Po tym czasie podawać. Smacznego.
Ekspresowa sałatka z marynowanych warzyw.
Sałatka z pieczarek, pora, groszku i kukurydzy.
Sałatka z pieczarek, jajek, groszku i kukurydzy.
Sałatka z pieczarek, jajek i groszku zielonego.
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jak zrobić placuszki z bananem
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu