Polecamy dzisiaj:

Ciasto kruche z czereśniami

Sałatka do obiadu z ogórkiem i rzodkiewką.

print Drukuj
Sałatka do obiadu z ogórkiem i rzodkiewką.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

Taką sałatkę często przygotowuję i podaję do drugiego dania. Robi się ją bardzo szybko i jest smaczna i tania w przygotowaniu. Najlepiej smakuje ze świeżych sezonowych warzyw. Polecam:)

składniki
  • 1 zielony ogórek
  • 1 zielona sałata
  • pół pęczka szczypiorku
  • pół pęczka rzodkiewki
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki śmietany 12 %
  • szczypta cukru
  • sok z cytryny do smaku
  • sól do smaku
sposób przygotowania

Przepis na sałatkę do obiadu:

  1. Warzywa należy umyć i dokładnie osuszyć.
  2. Następnie ogórek obrać i pokroić razem z rzodkiewką w półplasterki.
  3. Szczypiorek drobno pokroić.
  4. Sałatę porwać na małe kawałki.
  5. Następnie wszystkie składniki ze sobą wymieszać, przyprawiając do smaku solą i sokiem z cytryny.

Sałatka do obiadu jest gotowa.

Smacznego.

Ocena:
5.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!