Połowę ryżu nakładamy na foremkę lub naczynie żaroodporne (wcześniej smarujemy je lekko masłem). Na ryż nakładamy nasze jabłka.
Następnie nakładamy kolejną porcję ryżu. Wyrównujemy wszystko łyżką. W miseczce mieszamy śmietankę z cukrem brązowym oraz cukrem waniliowym. Nakładamy równomiernie na ryż. Pieczemy 25-30 minut w temp. 180 stopni.
Cynamonowy ryż z jabłkami - nasza pychotka, gotowa!
Cynamonowy ryż z prażonym jabłkiem
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu