Sandacz w orzechowej panierce

Sandacz w orzechowej panierce

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

słodkowodna ryba sandacz w przepysznej panierce z orzechów włoskich  , to potrawa dla  ludzi ze smakiem  :)

Składniki:


filet z sandacza 4 sztuki
orzechy włoskie 1 garść
śmietana 18-procentowa 100 ml.
cytryna 1 sztuka
koper świeży 4 gałązki
podgrzybki suszone
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. rybę myję osuszam nacieram solą i pieprzem,polewam sokiem z cytryny
  2. obtaczam w siekanych orzechach,zawijam w folię al. i piekę 40 minut w 190 stopniach
  3. sos: do garnuszka wlewm śmietanę , dodaję suszone podgrzybki i gotuję na bardzo małym ogniu, do momentu aż śmietana zgęstnieje ,doprawiam solą i pieprzem.
  4. na talerz wlewam porcję sosu ,układam porcję upieczonej ryby z gałązką koperku i plasterkiem cytryny
  5. smacznego

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy