6 łyzek mąki pszennej
2 jaja
olej do smażenia
1 kg ziemniaków
2 łyzki masła
cebulka
0,5 kapusty pekińskiej
marchew
5 łyzek śmietany
sól i pieprz
cebula
6 łyzek bułki tartej
Rybę kroimy tak aby były 4 porcje. Każdy kawałek obtaczamy najpierw w mące poźniej w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Ugotowane ziemniaki w osolonej wodzie odcedzamy i tłuczemy, maścimy usmażoną cebulką na maśle. Do kapusty dodajemy startą na tarce o dużych oczkach marchewkę oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Kapustę łączymy ze śmietaną i doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Filety rybne duszone w sosie curry (z jabłkiem)
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu