Taką rybkę polecam na obiad. Chrupiaca panierka to miła odmiana od zwykłej bułki tartej. Możemy ją podać z ziemniakami i ulubioną surówką.
1 kg filetów z mintaja (mogą być mrożone )
płatki kukurydziane około 2 szklanki
2 jajka
sól i pieprz do smaku
przyprawa do ryb
2 łyżki mąki pszennej
olej do smażenia
1. Filety oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy (jeżeli mamy mrożone rozmrażamy i dokładnie osuszamy z wody ) .
2. Płatki kukurydziane drobno kruszymy lub rozgniatamy wałkiem do ciasta. Jajka roztrzepujemy widelcem.
3. Filety oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb do smaku.
4. Następnie obtaczamy w mące, jajku, a na koniec w płatkach kukurydzianych.
5. Tak przygotowane filety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, do miękkości i zrumienienia.
6. Podajemy i smacznego.
Filety rybne duszone w sosie curry (z jabłkiem)
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu