Mintaj w płatkach kukurydzianych.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Taką rybkę polecam na obiad. Chrupiaca panierka to miła odmiana od zwykłej bułki tartej. Możemy ją podać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Składniki:
1 kg filetów z mintaja (mogą być mrożone )
płatki kukurydziane około 2 szklanki
2 jajka
sól i pieprz do smaku
przyprawa do ryb
2 łyżki mąki pszennej
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Filety oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy (jeżeli mamy mrożone rozmrażamy i dokładnie osuszamy z wody ) .
2. Płatki kukurydziane drobno kruszymy lub rozgniatamy wałkiem do ciasta. Jajka roztrzepujemy widelcem.
3. Filety oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb do smaku.
4. Następnie obtaczamy w mące, jajku, a na koniec w płatkach kukurydzianych.
5. Tak przygotowane filety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, do miękkości i zrumienienia.
6. Podajemy i smacznego.
Autor: babeczka35
Polecamy również
Ryba w owsianej panierce
Polecam filety z miruny smażone w owsianej panierce. Do tego gotowane brokuły oraz pieczone ziemniaczki! Ryba w owsianej...Danie rybne - słodko kwaśno
Danie jest dobre na ciepło jak równiez na zimno.Sandacz podany na puree z batata
Przepis na sandacza, czyli ryba na obiad. A choć za batatami nie przepadam, ale jako dodatek np. do ryby jest wyśmienity...Ryba z płatkami kukurydzianymi
Filet z mintaja w płatkach czyli ryba na obiad :) Rybka ładnie wygląda i jest bardzo smaczna:)Pieczony pstrąg z sosem kurkowym
Pieczony pstrąg z sosem kurkowym to łatwy i smaczny posiłek nie wymagający czasu i umiejętności .Zobacz więcej przepisów na: