Polecamy dzisiaj:

Bigos z młodej kapusty

Labraks z patelni

print Drukuj
Labraks z patelni

Marta

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena:
0.0

0 ocen

Labraks najlepiej smakuje z grilla lub z patelni, natarty oliwą z przyprawami

składniki

- 2 labraksy (po 1 szt na osobę)
- sól, pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek

sposób przygotowania

Labraksa umyć i sprawić. Dokładnie opłukać. Naciąć ukośnie na grzbiecie z obu stron.

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.

W miseczce utrzeć czosnek z oliwą, solą i pieprzem.

Mieszanką natrzeć rybę w środku i z zewnątrz. Odstawić na pół godziny do lodówki.

Po tym czasie rybę usmażyć na patelni na niewielkiej ilości oliwy (lub tylko w tym tłuszczu, którym została natarta). Podawać z surówką.

Tagi: labraks
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 2
polecamy
ostatnio dodane
Sałatka ziemniaczana do grilla
Gwiazdka

Sałatka ziemniaczana do grilla

Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną na grilla? Zobaczcie przepis na pyszną sałatkę, która idealnie pasuje do grilla. Smacznego!
Wiosenne śniadanie
Gwiazdka

Wiosenne śniadanie

Jak zrobić sałatkę z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką? Oto pyszne wiosenne śniadanie z jajkami, świeżymi ogórkami i rzodkiewką.
Jak zrobić bruschettę
Gwiazdka

Jak zrobić bruschettę

Oto przepis, jak zrobic bruschettę, czyli tradycyjną włoską przekąskę. Pyszna i włoska, czego chcieć więcej? :)
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Gwiazdka

Jak zrobić sernik na kruchym spodzie

Sernik na kruchym spodzie to pyszne ciasto z serem, które składa się z dwóch warstw - spodu z ciasta kruchego i masy serowej. Oto    przepis na sernik na kruchym spodzie!
Jak zrobić ciasto bananowe
Gwiazdka

Jak zrobić ciasto bananowe

Jak zrobić ciasto bananowe? Bardzo łatwo, sprawdźcie ten prosty przepis na ciasto bananowe. 
Jak zrobić quiche lorraine
Gwiazdka

Jak zrobić quiche lorraine

Oto przepis na quiche lorraine, pyszne francuskie danie, ktore można podawać zarówno na ciepło, jak i zimno. A zatem jak zrobić quiche lorraine. 
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!