Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Labraks z patelni

print Drukuj
Labraks z patelni

Marta

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena:
0.0

0 ocen

Labraks najlepiej smakuje z grilla lub z patelni, natarty oliwą z przyprawami

składniki

- 2 labraksy (po 1 szt na osobę)
- sól, pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek

sposób przygotowania

Labraksa umyć i sprawić. Dokładnie opłukać. Naciąć ukośnie na grzbiecie z obu stron.

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.

W miseczce utrzeć czosnek z oliwą, solą i pieprzem.

Mieszanką natrzeć rybę w środku i z zewnątrz. Odstawić na pół godziny do lodówki.

Po tym czasie rybę usmażyć na patelni na niewielkiej ilości oliwy (lub tylko w tym tłuszczu, którym została natarta). Podawać z surówką.

Tagi: labraks
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 2
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!