Polecamy dzisiaj:

Młoda kapusta - sprawdzony przepis

Labraks z patelni

print Drukuj
Labraks z patelni

Marta

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena:
0.0

0 ocen

Labraks najlepiej smakuje z grilla lub z patelni, natarty oliwą z przyprawami

składniki

- 2 labraksy (po 1 szt na osobę)
- sól, pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek

sposób przygotowania

Labraksa umyć i sprawić. Dokładnie opłukać. Naciąć ukośnie na grzbiecie z obu stron.

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.

W miseczce utrzeć czosnek z oliwą, solą i pieprzem.

Mieszanką natrzeć rybę w środku i z zewnątrz. Odstawić na pół godziny do lodówki.

Po tym czasie rybę usmażyć na patelni na niewielkiej ilości oliwy (lub tylko w tym tłuszczu, którym została natarta). Podawać z surówką.

Tagi: labraks
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 2
polecamy
ostatnio dodane
Placuszki twarogowo-bananowe dla niemowląt
Gwiazdka

Placuszki twarogowo-bananowe dla niemowląt

Placuszki na podwieczorek lub jako przekąska na spacer
Pieczone ziemniaki dla niemowląt
Gwiazdka

Pieczone ziemniaki dla niemowląt

Ziemniaczki dla niemowląt karmionych metodą blw, i nie tylko
Kuskus dla niemowląt
Gwiazdka

Kuskus dla niemowląt

Smaczne i zdrowe śniadanie dla maluszka
Kotlety rybne dla niemowląt
Gwiazdka

Kotlety rybne dla niemowląt

Kotleciki z mielonej ryby to bezpieczny sposób na podanie jej maluszkowi
Placuszki dla niemowląt
Gwiazdka

Placuszki dla niemowląt

Placuszki z bananem i płatkami owsianymi dobre są na śniadanie lub jako przekąska
Kaszka z twarogiem dla niemowląt
Gwiazdka

Kaszka z twarogiem dla niemowląt

Wariacja na temat leniwych pierogów - wersja dla niemowląt
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!