Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Labraks z patelni

print Drukuj
Labraks z patelni

Marta

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena:
0.0

0 ocen

Labraks najlepiej smakuje z grilla lub z patelni, natarty oliwą z przyprawami

składniki

- 2 labraksy (po 1 szt na osobę)
- sól, pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek

sposób przygotowania

Labraksa umyć i sprawić. Dokładnie opłukać. Naciąć ukośnie na grzbiecie z obu stron.

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.

W miseczce utrzeć czosnek z oliwą, solą i pieprzem.

Mieszanką natrzeć rybę w środku i z zewnątrz. Odstawić na pół godziny do lodówki.

Po tym czasie rybę usmażyć na patelni na niewielkiej ilości oliwy (lub tylko w tym tłuszczu, którym została natarta). Podawać z surówką.

Tagi: labraks
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 2
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!