łosoś dzwonki 2 sztuki
szpinak świeży 1 szklanka
ziarno sezamu 2 łyżki
cytryna 1sztuka
oliwa z oliwek 3-4 łyżki
śmietana 50 ml.
przyprawa do ryb 2 łyżki
koper
sól i pieprz do smaku
łososia posypać przyprawą do ryb, obłożyć posiekanym koperkiem oraz plasterkami cytryny,skropić oliwą z oliwek,posypac ziarnem sezamu, zawinąc w folię aluminiową i piec na grilu,szpinak umyć i podsmażyć na oliwie ,doprawić ,podlać śmietaną i dusić około 5 minut, na talerz wyłożyć szpinak na którym ułożyć upieczoną rybę ,podawać na ciepło.
Filety rybne duszone w sosie curry (z jabłkiem)
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu