Rosół z roladkami z indyka nadziewanymi zielonym groszkiem

Rosół z roladkami z indyka nadziewanymi zielonym groszkiem

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Przepis na rosół. Smaczny rosołek na niedzielny obiad musi być, bo jak to, niedziela bez rosołu? :)

Składniki:

  • pierś z indyka 1/2 kg 
  • skrzydełka z indyka 3 sztuki 
  • włoszczyzna (bez kapusty) 1 sztuka
  • indycza szyjka 1 sztuka 
  • groszek zielony 1/2 szklanki 
  • listki laurowe 3 sztuki 
  • ziele angielskie 3 sztuki 
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Przepis na rosół w kilku krokach:

  1. Do dużego garnka wlej zimną wodę, dodaj skrzydełka i szyję, włoszczyznę, ziele i listek i gotuj do miękkości mięsa.
  2. Wyjmij włoszczyznę i mięso, marchewkę pokrój na plastry, dodaj do rosołu, dopraw.
  3. Filet z indyka pokrój na plastry, rozbij tłuczkiem, posól i lekko posyp pieprzem.
  4. Filety nadziewaj groszkiem, zwijaj, zabezpiecz wykałaczką, gotuj w rosole 10 minut, wyjmij i pokrój na grube plastry, zalej rosołkiem i podawaj na ciepło.

Pyszny rosół z roladkami gotowy.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy