Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Rosół z królika

print Drukuj
Rosół z królika

Marta

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Oto jak zrobić rosół z królika. Polecam przepis na rosół z królika, bo rosół wychodzi delikatny w smaku i nietłusty, po prostu pyszny rosół z królika :)

składniki
  • 1 królik
  • 1 por
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 1 cebula
  • ziele angielskie, lubczyk, pieprz ziarnisty, liscie laurowe
  • sól
sposób przygotowania

Oto jak zrobić rosół z królika, czyli przepis na rosół z królika w moim wykonaniu:

  1. Najpierw trzeba królika poporcjować (odciąć łapy, korpus przekroić na pół), a następnie umyć i zalać w garnku zimną wodą.
  2. Teraz trzeba warzywa umyć oraz obrać i dodać warzywa w całości do zupy. Dołożyć przyprawy.
  3. Gotować całość na małym ogniu. Od zagotowania gotować ok 1,5 godz, aż mięso będzie odchodzić od kości.
  4. W trakcie gotowania wybierać "syfy" (szumy) z wierzchu oraz doprawić rosół. Wyłowić to, czego w zupie nie chcemy.
  5. Rosół z królika najlepiej smakuje podawany z makaronem i obranym mięsem.

Polecam taki pyszny rosół z królika szczególnie najmłodszym, bo mięso z królika jest zdrowe.

Smacznego!

Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!