Polecamy dzisiaj:

Przepis na ogórki małosolne

Czekoladowa rolada.

print Drukuj
Czekoladowa rolada.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 12
Ocena:
0.0

0 ocen

Lubicie czekoladę? Jeśli tak to polecam Wam taką pyszną i lekką roladę o smaku czekoladowym.

składniki

Składniki na biszkopt:

3 łyżki cukru

3 jajka

3 łyżki zimnej wody

3 łyżki mąki pszennej

2 płaskie łyżki kakao

pół łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

 

Dodatkowe składniki:

200 ml mleka ( do ubicia Śnieżki )

1 śmietana typu ,,Śnieżka''

2 łyżki kakao

2 łyżki żelatyny

2 kostki mlecznej czekolady

sposób przygotowania

1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, następnie dodajemy żółtka i wodę, chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao, delikatnie mieszamy.

2. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach 24 cm x 35 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni.

3. Upieczony i gorący biszkopt zdejmujemy z papieru i zawijamy w ściereczkę rolując roladę. Dokładnie studzimy.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 12
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!