· 80 dag fileta z kurczaka
· pasków boczku wędzonego tyle ile mamy roladek
· Kilka plasterków sera żółtego
· Sos Chilii w słoiczku
· Sól
· Pieprz
· Kilka plasterków salami
1. Kroimy fileta w plastry, rozbijamy tłuczkiem
2. Przyprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Nakładamy sosem.
4. Układamy po plasterku sera.
5. Następnie układamy salami.
6. Zwijamy w roladki.
7. Zawijamy w boczek.
8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
9. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
10. Roladki gotowe.
11. Smacznego.
Roladki nadziewane ziemniakami z marchewką
Roladki drobiowe faszerowane serem pleśniowym
Roladki drobiowe zapiekane w sosie porowym
grillowana pierś z kurczaka podana na ryżu jaśnino
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu