Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Zawijasy z jajecznym farszem

print Drukuj
Zawijasy z jajecznym farszem

Beata

liczba porcji Liczba porcji 7
Ocena:
0.0

0 ocen

Można równiez zrobić tej wersji jajecznice bo farsz jest pyszny.

składniki

·         60 dag schabu

·         1 cebula

·         3 jajka + do panierki

·         Szczypiorek

·         Pieprz

·         Sól

·         Bułka tarta

·         Olej do smażenia

·         200 g pieczarek

·         100 g szynki

  • 1 duży pomidor
sposób przygotowania

1.       Kroimy mięso  w plastry i rozbijamy.

2.       Obieramy cebulę, kroimy drobno i prużymy na oleju.

3.       Pieczarki  dodajemy do cebuli, prużymy, doprawiając pieprzem oraz solą.

4.       Szynkę kroimy drobno dodajemy do grzybów.

5.       Pomidora również kroimy w kostkę i przekładamy do farszu.

6.       Następnie dodajemy drobno pokrojony szczypiorek.

7.       Na koniec wbijamy 3 jajka i smażymy do momentu gdy farsz będzie gęsty.

8.       Mięso rozkładamy, przyprawiamy przyprawami; pieprzem oraz solą.

9.       Na mięso wykładamy po łyżce farszu i ciasno zawijamy w roladki.

10.   Jajka roztrzepujemy widelce na talerzu a na drugi wsypujemy bułkę tartą.

11.   Roladki zanurzamy w jajku i obsypujemy bułką tartą, następnie smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron.

12.   Roladki gotowe.

13.   Smacznego.

Tagi: Schab
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 7
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!