Zawijasy z jajecznym farszem

Zawijasy z jajecznym farszem

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 7

Można równiez zrobić tej wersji jajecznice bo farsz jest pyszny.

Składniki:

·         60 dag schabu

·         1 cebula

·         3 jajka + do panierki

·         Szczypiorek

·         Pieprz

·         Sól

·         Bułka tarta

·         Olej do smażenia

·         200 g pieczarek

·         100 g szynki

  • 1 duży pomidor

Sposób przygotowania:

1.       Kroimy mięso  w plastry i rozbijamy.

2.       Obieramy cebulę, kroimy drobno i prużymy na oleju.

3.       Pieczarki  dodajemy do cebuli, prużymy, doprawiając pieprzem oraz solą.

4.       Szynkę kroimy drobno dodajemy do grzybów.

5.       Pomidora również kroimy w kostkę i przekładamy do farszu.

6.       Następnie dodajemy drobno pokrojony szczypiorek.

7.       Na koniec wbijamy 3 jajka i smażymy do momentu gdy farsz będzie gęsty.

8.       Mięso rozkładamy, przyprawiamy przyprawami; pieprzem oraz solą.

9.       Na mięso wykładamy po łyżce farszu i ciasno zawijamy w roladki.

10.   Jajka roztrzepujemy widelce na talerzu a na drugi wsypujemy bułkę tartą.

11.   Roladki zanurzamy w jajku i obsypujemy bułką tartą, następnie smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron.

12.   Roladki gotowe.

13.   Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy