· 60 dag schabu
· 1 cebula
· 3 jajka + do panierki
· Szczypiorek
· Pieprz
· Sól
· Bułka tarta
· Olej do smażenia
· 200 g pieczarek
· 100 g szynki
1. Kroimy mięso w plastry i rozbijamy.
2. Obieramy cebulę, kroimy drobno i prużymy na oleju.
3. Pieczarki dodajemy do cebuli, prużymy, doprawiając pieprzem oraz solą.
4. Szynkę kroimy drobno dodajemy do grzybów.
5. Pomidora również kroimy w kostkę i przekładamy do farszu.
6. Następnie dodajemy drobno pokrojony szczypiorek.
7. Na koniec wbijamy 3 jajka i smażymy do momentu gdy farsz będzie gęsty.
8. Mięso rozkładamy, przyprawiamy przyprawami; pieprzem oraz solą.
9. Na mięso wykładamy po łyżce farszu i ciasno zawijamy w roladki.
10. Jajka roztrzepujemy widelce na talerzu a na drugi wsypujemy bułkę tartą.
11. Roladki zanurzamy w jajku i obsypujemy bułką tartą, następnie smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron.
12. Roladki gotowe.
13. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu