Zawijasy z jajecznym farszem
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 7
Można równiez zrobić tej wersji jajecznice bo farsz jest pyszny.
Składniki:
· 60 dag schabu
· 1 cebula
· 3 jajka + do panierki
· Szczypiorek
· Pieprz
· Sól
· Bułka tarta
· Olej do smażenia
· 200 g pieczarek
· 100 g szynki
- 1 duży pomidor
Sposób przygotowania:
1. Kroimy mięso w plastry i rozbijamy.
2. Obieramy cebulę, kroimy drobno i prużymy na oleju.
3. Pieczarki dodajemy do cebuli, prużymy, doprawiając pieprzem oraz solą.
4. Szynkę kroimy drobno dodajemy do grzybów.
5. Pomidora również kroimy w kostkę i przekładamy do farszu.
6. Następnie dodajemy drobno pokrojony szczypiorek.
7. Na koniec wbijamy 3 jajka i smażymy do momentu gdy farsz będzie gęsty.
8. Mięso rozkładamy, przyprawiamy przyprawami; pieprzem oraz solą.
9. Na mięso wykładamy po łyżce farszu i ciasno zawijamy w roladki.
10. Jajka roztrzepujemy widelce na talerzu a na drugi wsypujemy bułkę tartą.
11. Roladki zanurzamy w jajku i obsypujemy bułką tartą, następnie smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron.
12. Roladki gotowe.
13. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Roladki schabowe w sosie śmietanowym
Proste w przygotowaniu i smaczne roladki ze schabu z serem żółtym i szynkąRoladki z ogórkiem małosolnym
Ogórek małosolny każdy lubi, dlatego warto wykorzystać go póki trwa sezon ;)Roladki schabowe dla leniwych
Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robiąRoszponka zwinięta w schabie
Roszponka jest bardzo bogata w witaminę C dlatego warto wykorzystywac ją do potraw.Schabowe z nadzienieniem chińskim
W sam raz na śiwięta, pokażmy inną odsłonę schabuZobacz więcej przepisów na: