· 50 dag schabu
· 1 cebula
· 1 mały słoiczek papryki konserwowej
· Sól
· pieprz
· Olej do smażenia
· 200 g pieczarek
· 200 g boczku wędzonego
Składniki do panierki:
· 2 jajka
· Bułka tarta
· mąka
1. Schab pokroić w plastry i rozbić.
2. Obieramy cebulę i kroimy kostkę, następnie prużymy na patelni.
3. Boczek kroimy w drobną kostkę dodajemy do cebuli.
4. Dodajemy pokrojone pieczarki nadal prużymy.
5. Paprykę kroimy w cienkie paseczki, dodajemy do pieczarek.
6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Farsz studzimy.
8. Schab rozkładamy doprawiamy solą oraz pieprzem.
9. Nakładamy farsz.
10. Zawijamy w roladki.
11. Jajka roztrzepujemy na talerzu widelcem.
12. Przygotowujemy mąkę oraz bułkę.
13. Roladki obtaczamy najpierw w jajku następnie w mące ponownie w jajku i bułce tartej.
14. Tak gotowe roladki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
15. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu