· ½ kg schabu
· 20 dag szynki
· 20 dag sera żółtego ( plasterki)
· Kilka fasolek szparagowych mogą być mrożone
· Wykałaczki
· olej
· Sól
· 1 opakowanie mini marchewek Hortex
· 1 łyżka masła
· 1 łyżka pszennej maki
· pieprz
1. Schab kroimy na plastry i rozbijamy, solimy oraz pieprzymy.
2. Na plastrach układamy plasterek sera, szynki i po kilka fasolek, zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką.
3. Roladki obsmażamy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Przykryj folią, wstaw do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekaj przez 40 minut.
4. 15 minut przed końcem odkryj roladki żeby się zarumieniły.
5. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę.
6. Rondel zdejmujemy z ognia, wlewamy mleko, mieszamy, by nie było grudek. Dodaj marchewkę, dopraw solą i pieprzem, chwilkę pogotuj.
7. Upieczone roladki podawaj z marchewką i ziemniakami.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu