Roladki schabowe z sałatą i gorgonzolą podane na pure z rabarbaru

Roladki schabowe z sałatą i gorgonzolą podane na pure z rabarbaru

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Sprawdzony przepis na roladki ze schabu to smaczna propozycja na niedzielny obiad, roladki z gorgonzolą i sałatą. Roladki schabowe zawsze pysznei smakują.

Składniki:

  • schab bez kości 4 kotlety
  • ser pleśniowy typu gorgonzola 100 gram 
  • sałata masłowa 4 liście 
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • sól do smaku 
  • masło 4 łyżeczki
  • pure:
  • rabarbar 3 łodygi 
  • olej 1 łyżka
  • chili mielone 1/2 łyżeczki 
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka 
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na roladki ze schabu na pysznym puree z rabarbaru, idealnie wykwintne danie na niedzielny obiad:

  1. Najpierw robimy puree z rabarbaru i tak najpierw umyte łodygi rabarbaru musimy pokroić w kostkę, następnie na patelni musimy rozgrzać olej, dodajemy rabarbar, a gdy jak rabarbar zmięknie, odstawiamy do ostudzenia, a następnie miksujemy i doprawiamy do smaku.
  2. Teraz pora na roladki i najpierw musimy mięso umyć i ubić, posypać solą i pieprzem, następnie trzeba liście sałaty umyć i osuszyć.
  3. Teraz na plastrach mięsa trzeba układać po jednym liściu sałaty i pokruszyć ser, zwijamy wszystko w roladki i układamy w naczyniu do pieczenia.
  4. Pieczemy 1 godz. w 170 stopniach, po upieczeniu musimy pokroić na porcje. Roladki ze schabu najlepiej podawać na puree z rabarbaru.

 

Pyszne roladki ze schabu gotowe.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy