- 5 plastrów szynki
- 5 plastrów sera żółtego
- 200 ml śmietany
- 150 ml wody
- kostka rosołowa drobiowa lub grzybowa
- sól, pieprz biały
Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem. Na każdym rozbitym kotlecie położyć plasterek szynki i sera żółtego, zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
W przegotowanej wodzie rozpuścić kostkę rosołową. Dolać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Sosem zalać roladki. Piec w temperaturze 200 stopni przez ok. 30-35 min.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu