jak i zimnej przekąski. Idealnie komponuje się z intensywnym, ostrym smakiem pora.
1. Ciasto:
Żółty ser zetrzeć na tarce, dodać jajka, majonez a następnie całość wymieszać mikserem. Przygotowaną masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem
do pieczenia (25 x 40cm) i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Po tym czasie oderwać delikatnie papier od ciasta, tak żeby go nie uszkodzić.
2. Oczyszczone, pokrojone w kostkę pieczarki dusić na maśle z drobno pokrojonym porem, doprawić solą, pieprzem i lubczykiem.
3. Filet z kurczaka pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem i posypać solą
i pieprzem.
4. Ciepłe ciasto serowe posypać połową żółtego sera, ułożyć przygotowane pieczarki z porem, dodać pokrojony w kosteczkę ser topiony, następnie ułożyć plastry fileta z kurczaka i na wierzchu posypać resztą żółtego sera.
Całość zwinąć w formę rolady i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno w postaci przekąski.
Półfrancuskie roladki z białym serem i rodzynkami.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu