5 jajek
5 łyżek cukru
3 łyżki mąki
2 łyżki kakao
Masa serowa:
½ kg sera twarogowego, zmielonego
1/2 szkl. Mleka
1 budyń waniliowy
2-3 łyżki cukru
2 jajka
70-75 g masła
Aromat pomarańczowy
biszkopt:
białka ubić razem z cukrem, następnie dodajemy żółtka, potem makę i kakao przesiane, mieszamy, wykładamy formę, pieczemy ok. 10min. temp 200stopni
masa serowa:
masło ucieramy razem z cukrem, serem, jajkiem i aromatem
Potem postawiamy na kuchence i na małym ogniu podgrzewamy do zagotowania. W mleku rozpuścić budyń, wlać do gotującego się sera. Mieszać do zgęstnienia masy.
Serowa rolada nadziewana pieczarkami, porem i kurczakiem
Półfrancuskie roladki z białym serem i rodzynkami.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu