Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Rolada Parówkowa.

print Drukuj
Rolada Parówkowa.

Beata

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
0.0

0 ocen

Bardzo ładnie wygląda rolada jak się ją pokroi, smakuję nie tylko dziecią ale dorośli również się nią zajadają.

Niestey nie ma możliwości wstawienia więcej zdjeć.Przedstawiłabym krok po kroku jak się robi.

składniki

Składniki:

·         1 opakowanie ciasta Francuskiego

·         3 łyżki musztardy sarepskiej

·         40 dag. Berlinek

·         1szt. cebuli

·         20 dag sera żółtego

·         Białko z 1 jajka

·         4 szt. ogórka kiszonego

sposób przygotowania

                                    Sposób wykonania:

1.                       Francuskie ciasto  rozkładamy na stole.

2.                       Berlinki układamy na środku ciasta ( ja ułożyłam na szerokość 5 szt   berlinek).

3.                       Parówki smarujemy musztardą.

4.                       Ścieramy żółty ser.

5.                       Posypujemy serem startym na tarce o dużych oczkach.

 

6.                       Ogórki pokrojone w kostkę układamy na serze.

7.                       Ogórki przykrywamy pokrojoną również w kostkę cebulą.

8.                       Nacinamy paski z każdego boku na ukos przeplatamy tak żeby powstała rolada.

9.                       Roladę smarujemy białkiem, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem.

10.                   Pieczemy aż ciasto się zarumieni w 180 stopniach.

 

Ocena:
0.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!