Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Rolada Parówkowa.

print Drukuj
Rolada Parówkowa.

Beata

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
0.0

0 ocen

Bardzo ładnie wygląda rolada jak się ją pokroi, smakuję nie tylko dziecią ale dorośli również się nią zajadają.

Niestey nie ma możliwości wstawienia więcej zdjeć.Przedstawiłabym krok po kroku jak się robi.

składniki

Składniki:

·         1 opakowanie ciasta Francuskiego

·         3 łyżki musztardy sarepskiej

·         40 dag. Berlinek

·         1szt. cebuli

·         20 dag sera żółtego

·         Białko z 1 jajka

·         4 szt. ogórka kiszonego

sposób przygotowania

                                    Sposób wykonania:

1.                       Francuskie ciasto  rozkładamy na stole.

2.                       Berlinki układamy na środku ciasta ( ja ułożyłam na szerokość 5 szt   berlinek).

3.                       Parówki smarujemy musztardą.

4.                       Ścieramy żółty ser.

5.                       Posypujemy serem startym na tarce o dużych oczkach.

 

6.                       Ogórki pokrojone w kostkę układamy na serze.

7.                       Ogórki przykrywamy pokrojoną również w kostkę cebulą.

8.                       Nacinamy paski z każdego boku na ukos przeplatamy tak żeby powstała rolada.

9.                       Roladę smarujemy białkiem, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem.

10.                   Pieczemy aż ciasto się zarumieni w 180 stopniach.

 

Ocena:
0.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!