Polecamy dzisiaj:

Dwa sposoby na sernik z bezą

Rolada Parówkowa.

print Drukuj
Rolada Parówkowa.

Beata

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
0.0

0 ocen

Bardzo ładnie wygląda rolada jak się ją pokroi, smakuję nie tylko dziecią ale dorośli również się nią zajadają.

Niestey nie ma możliwości wstawienia więcej zdjeć.Przedstawiłabym krok po kroku jak się robi.

składniki

Składniki:

·         1 opakowanie ciasta Francuskiego

·         3 łyżki musztardy sarepskiej

·         40 dag. Berlinek

·         1szt. cebuli

·         20 dag sera żółtego

·         Białko z 1 jajka

·         4 szt. ogórka kiszonego

sposób przygotowania

                                    Sposób wykonania:

1.                       Francuskie ciasto  rozkładamy na stole.

2.                       Berlinki układamy na środku ciasta ( ja ułożyłam na szerokość 5 szt   berlinek).

3.                       Parówki smarujemy musztardą.

4.                       Ścieramy żółty ser.

5.                       Posypujemy serem startym na tarce o dużych oczkach.

 

6.                       Ogórki pokrojone w kostkę układamy na serze.

7.                       Ogórki przykrywamy pokrojoną również w kostkę cebulą.

8.                       Nacinamy paski z każdego boku na ukos przeplatamy tak żeby powstała rolada.

9.                       Roladę smarujemy białkiem, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem.

10.                   Pieczemy aż ciasto się zarumieni w 180 stopniach.

 

Ocena:
0.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lazania z mięsem mielonym
Gwiazdka

Lazania z mięsem mielonym

Przepis na lazanię z mięsem mielonym. Efekt przepyszny, polecam przepis na lazanię każdemu. Smacznego :)
Sernik na szpinakowym spodzie
Gwiazdka

Sernik na szpinakowym spodzie

Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach. 
Serowe wrapy z boczkiem
Gwiazdka

Serowe wrapy z boczkiem

Doskonały przepis na ketowrapy, keto serowe wrapy z boczkiem. Doskonałe w diecie keto, pyszne i wspaniałe. Polecam  przepis na serowe keto wrapy!
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Gwiazdka

Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik

Przepis na idealny sernik! Delikatne ciasto bananowe połączone z aksamitną twarogową warstwą plus nadzienie w postaci aromatycznych owoców, to coś, czemu ciężko się oprzeć. Słodkie, a przy okazji zdrowe. 
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!