Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Rolada Parówkowa.

print Drukuj
Rolada Parówkowa.

Beata

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
0.0

0 ocen

Bardzo ładnie wygląda rolada jak się ją pokroi, smakuję nie tylko dziecią ale dorośli również się nią zajadają.

Niestey nie ma możliwości wstawienia więcej zdjeć.Przedstawiłabym krok po kroku jak się robi.

składniki

Składniki:

·         1 opakowanie ciasta Francuskiego

·         3 łyżki musztardy sarepskiej

·         40 dag. Berlinek

·         1szt. cebuli

·         20 dag sera żółtego

·         Białko z 1 jajka

·         4 szt. ogórka kiszonego

sposób przygotowania

                                    Sposób wykonania:

1.                       Francuskie ciasto  rozkładamy na stole.

2.                       Berlinki układamy na środku ciasta ( ja ułożyłam na szerokość 5 szt   berlinek).

3.                       Parówki smarujemy musztardą.

4.                       Ścieramy żółty ser.

5.                       Posypujemy serem startym na tarce o dużych oczkach.

 

6.                       Ogórki pokrojone w kostkę układamy na serze.

7.                       Ogórki przykrywamy pokrojoną również w kostkę cebulą.

8.                       Nacinamy paski z każdego boku na ukos przeplatamy tak żeby powstała rolada.

9.                       Roladę smarujemy białkiem, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem.

10.                   Pieczemy aż ciasto się zarumieni w 180 stopniach.

 

Ocena:
0.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Ogórki kiszone inaczej
Gwiazdka

Ogórki kiszone inaczej

Kiedyś dostałam ogórki a kiszone miałam już zrobione. Postanowiłam żeby było troche odmiany zrobić tak :)
Muffinki z borówkami
Gwiazdka

Muffinki z borówkami

Szybki deser dla niespodziewanych gości :)
Kotleciki zapiekane
Gwiazdka

Kotleciki zapiekane

Przepyszne kotlety zapiekane z sezonowymi wazrywami.
Zrazy nadziewane cukinią
Gwiazdka

Zrazy nadziewane cukinią

Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.
warzywna sałatka zimowa
Gwiazdka

warzywna sałatka zimowa

Zimowa porą brakuje nam warzyw, dlatego warto zrobić zapasy :)
Lasange pyszna w innej wersji
Gwiazdka

Lasange pyszna w innej wersji

Lasange zwinieta w boczku , daje nam wyrazisty smak co sprawia że jest pyszna. Po wyjęciu nie rozpada się :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!