3-4 ząbki czosnku
szczypta przyprawy do kurczaka
kilka plasterkówszynki szwarcwaldzkiej
1/2 papryki
2 łyżki pesto z suszonychpomidorów
Purée z marchewki:
3 marchewki
2 ziemniaki
1 łyżka masła
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta curry
Piersi z kurczaka dzielimy cieńsze lecz dłuższe części (ja podzieliłam swoje na 6 podłużnych części). Nastepnie ubijamy je lekko tłuczkiem, nacieramy przyprawami oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem.Każdą część nalezy zawinąc w roladkę, do środka wpychamy cienki a długi kawałek papryki. Zawiniętą roladkę z kolei zawijamy szynką szwarcwaldzką.Każdą roladkę smarujemy z wierzchu czerwonym pesto. Piec przez około 30 minut w temp. 180 stopni.W tym czasie przygotujemy puree z marchwi i ziemniaków. Do garnka wrzucamy obrane i umyte warzywa. Gotujemy z dodatkiem wody ( potrzeba tyle wody aby przykryła wszystkie warzywa) przez około 25-30 minut. Do ich miękkości, którą można sprawdzić za pomocą widelca. Odcedzamy, blendujemy na gładki mus, przyprawiamy do smaku.
Pyszna rolada nadziewana brokułami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu