3-4 ząbki czosnku
szczypta przyprawy do kurczaka
kilka plasterkówszynki szwarcwaldzkiej
1/2 papryki
2 łyżki pesto z suszonychpomidorów
Purée z marchewki:
3 marchewki
2 ziemniaki
1 łyżka masła
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta curry
Piersi z kurczaka dzielimy cieńsze lecz dłuższe części (ja podzieliłam swoje na 6 podłużnych części). Nastepnie ubijamy je lekko tłuczkiem, nacieramy przyprawami oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem.Każdą część nalezy zawinąc w roladkę, do środka wpychamy cienki a długi kawałek papryki. Zawiniętą roladkę z kolei zawijamy szynką szwarcwaldzką.Każdą roladkę smarujemy z wierzchu czerwonym pesto. Piec przez około 30 minut w temp. 180 stopni.W tym czasie przygotujemy puree z marchwi i ziemniaków. Do garnka wrzucamy obrane i umyte warzywa. Gotujemy z dodatkiem wody ( potrzeba tyle wody aby przykryła wszystkie warzywa) przez około 25-30 minut. Do ich miękkości, którą można sprawdzić za pomocą widelca. Odcedzamy, blendujemy na gładki mus, przyprawiamy do smaku.
Pyszna rolada nadziewana brokułami
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Fileciki pod migdałową panierką
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu