· 80 dag mięsa mielonego
· 3 plastry szynki konserwowej
· 2 plastry sera żółtego
· 3 łyżki bułki tartej
· Sól
· 10 dag pieczarek ugotowany
· Cebula mała
· Papryka ostra
· 1 papryka zielona
· 1 papryka czerwona
· 15 plastrów boczku wędzonego podłużnego
· Jajko
· Majeranek
1. Wkładamy mięso do miski.
2. Wbijamy jajko
3. Obieramy cebulę i drobno kroimy, dodajemy do mięsa.
4. Wsypujemy majeranek.
5. Dodajemy paprykę w proszku oraz sól.
6. Następnie bułkę tartą, dokładnie wyrabiamy mięso.
7. Formę wykładamy boczkiem tak aby paski zwisały żeby zwinąć roladę.
8. Na boczek wykładamy jedną połowę mięsa.
9. Pieczarki drobno kroimy wykładamy na mięso.
10. Na pieczarki układamy ser.
11. Z papryki usuwamy gniazdo i drobno kroimy, układamy an serze.
12. Następnie rozkładamy szynkę.
13. Na koniec przykrywamy drugą połową mięsa.
14. Zawijamy boczek.
15. Pieczemy 30 minut w 180˚C pod przykryciem, po tym czasie odkrywamy i jeszcze 15 minut.
16. Rolada gotowa.
17. Smacznego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu