1 szkl. gęstej śmietany
1 kostka masła lub margaryny
cukier wniliowy
marmolada, powidła lub dowolne nadzienie
Mąkę, cukier waniliowy, śmietanę oraz masło/margarynę zagnieść. uormować kulkę, wsadzić do lodówki ma ok. godzinę. wyjąć ciasto i rozwałkować, wyciąć okrąg. dzielimy na trójkąciki. nakładamy nadzienie. zawijamy w rogalik. pieczemy ok. 15-20min. temp 180 stopni, dekorujemy lukrem, polewą wedle własnego upodobania
Rogaliki z kokosowym nadzieniem
Drożdżowe rogaliki z makiem i rodzynkami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu