40 g świeżych drożdzy
250 ml smietany 18%
2 jaja
100 g cukru
80 g masła
nadzienie
drozdze rozetrzeć z cukrem, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać, dodać mąkę. jaja roztopione i przestudzone masło.szczyptę soli. dokładnie wyrobić ciasto. przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok. godzinkę do wyrośnięcia, stolnice oprószyć mąką. rozwałkować na okragły placek. pociaz na trójkąty. na każdy położyc nadzienie, zwinąc w rogalik. piec 10min. 180 stopni
Rogaliki z kokosowym nadzieniem
Drożdżowe rogaliki z makiem i rodzynkami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu