i energetyczny obiad.
200g dzikiego ryżu
200g mrożonego zielonego groszku
350g fileta z łososia
1 duży por
2 ząbki czosnku
1 duża cebula
oliwa
pieprz
sól
1 cytryna
1 łyżeczka tymianku
1 pęczek natki z pietruszki
1 litr bulionu drobiowego
1 łyżeczka Vegety o smaku kurczaka
1. Filet z łososia skropić z sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez
25 minut. Po tym czasie pokroić na małe kawałki.
2. Groszek wrzucić do osolonego wrzątku i gotować około 3-4 minuty.
3. Por, cebulę drobno posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz tymianek. Smażyć całość około 5 minut. Po tym czasie dodać ryż, podlać bulionem wymieszanym z vegetą i całość gotować cały czas podlewając bulionem aż do momentu gdy ryż będzie gotowy.
3. Łososia i groszek dodać do ryżu, skropić sokiem
z cytryny, a następnie posypać drobno posiekaną natką z pietruszki.
Całość wymieszać.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu