· 25 dag twarogu półtłustego
· 1 ½ mąki pszennej
· 3 jajka
· 100 ml. mleka
· 100 ml. śmietany 18 %
· 20 g drożdży
· 40 g masła
· 4 łyżki cukru
· Szczypta soli
· Olej do smażenia
· Cukier puder do posypki
1. Podgrzewamy mleko.
2. Wsypujemy do miski ½ łyżeczki cukru.
3. Dodajemy drożdże i rozprowadzić w mleku.
4. Odstawić do wyrośnięcia.
5. Ser zmielić w maszynce i włożyć do miski.
6. Dodać mąkę, jajka, cukier, rozpuszczone masło, sól.
7. Na koniec wlewamy drożdże oraz śmietanę.
8. Wszystko razem wymieszać
9. Nakładać dużą łyżką racuchy na rozgrzany olej i smażyć z obu stron.
10. Podawać z cukrem pudrem.
11. Racuchy gotowe.
12. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu