Racuszki

Racuszki

Ocena:

4 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Pyszne, puszyste racuszki. Smaczne z kremem czekoladowym, powidłem czy smażonymi jabłkami z cynamonem!

Składniki:

2 łyzeczki cynamonu

2 łyżeczki wody

1 szkl mleka

2 jajka

1/3 szkl cukru

2 dag drożdży

cukier waniliowy

2 jabłka

 olej do smażenia

 3,5 szkl maki

Sposób przygotowania:

Zacznijmy przygotowanie racuchów od rozpuszczenia drozdży w ciepłej wodzie. Następnie mieszamy z nimi mleko, cukier, mąkę, jajka, cukier wnaliowy, cynamon.Odkładamy w ciepłe miejsce do wyrosnięcia.

Jabłka obieramy i kroimy w ósemki lub w kostkę. Dodjamey do masy mącznej. Na rozgrzany olej dajemy porcje ciasta i smażymy na rumiano z obu stron racuchy. Podajemy z cukrem pudrem.

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy