Pyszne, puszyste racuszki. Smaczne z kremem czekoladowym, powidłem czy smażonymi jabłkami z cynamonem!
2 łyzeczki cynamonu
2 łyżeczki wody
1 szkl mleka
2 jajka
1/3 szkl cukru
2 dag drożdży
cukier waniliowy
2 jabłka
olej do smażenia
3,5 szkl maki
Zacznijmy przygotowanie racuchów od rozpuszczenia drozdży w ciepłej wodzie. Następnie mieszamy z nimi mleko, cukier, mąkę, jajka, cukier wnaliowy, cynamon.Odkładamy w ciepłe miejsce do wyrosnięcia.
Jabłka obieramy i kroimy w ósemki lub w kostkę. Dodjamey do masy mącznej. Na rozgrzany olej dajemy porcje ciasta i smażymy na rumiano z obu stron racuchy. Podajemy z cukrem pudrem.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu