Racuszki
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
4 Ocen
Ilość porcji: 10
Pyszne, puszyste racuszki. Smaczne z kremem czekoladowym, powidłem czy smażonymi jabłkami z cynamonem!
Składniki:
2 łyzeczki cynamonu
2 łyżeczki wody
1 szkl mleka
2 jajka
1/3 szkl cukru
2 dag drożdży
cukier waniliowy
2 jabłka
olej do smażenia
3,5 szkl maki
Sposób przygotowania:
Zacznijmy przygotowanie racuchów od rozpuszczenia drozdży w ciepłej wodzie. Następnie mieszamy z nimi mleko, cukier, mąkę, jajka, cukier wnaliowy, cynamon.Odkładamy w ciepłe miejsce do wyrosnięcia.
Jabłka obieramy i kroimy w ósemki lub w kostkę. Dodjamey do masy mącznej. Na rozgrzany olej dajemy porcje ciasta i smażymy na rumiano z obu stron racuchy. Podajemy z cukrem pudrem.
# Tagi:
Autor: aga-27
Polecamy również
Racuszki z krążkami jabłek
Przepis na racuszki, jeżeli mamy ochotę na coś słodkiego. Polecam szybkie i apetyczne racuszki z jabłek.Racuchy drożdzowe z truskawkami
Przepis na racuchy. Śniadanie na słodko, polecam racuchy z dodatkiem świeżych truskawek, jeśli nie mamy świeżych m...Twarogowo Racuchy
Racuchy najlepsze śa z cukrem pudrem ale mozna również podawać z dżemem.Placuszki na serku waniliowym z musem owocowym.
Polecam przepyszne, niezwykle puszyste, pachnące i bardzo delikatne placuszki. Polane gorącym sosem truskawkowo-bor&oacu...Twarogowe racuszki
Twarogowe racuszki sprawdzą się swietnie na weekendowe śniadanko. Smakują nie tylko dzieciom:)Zobacz więcej przepisów na: